Farní ohlášky z neděle 30.5.2021

Slavnost Nejsvětější Trojice

 

 *       Dnešní neděli zveme rodiny s dětmi na výlet na Vysoký Ostrý spojený s poutí k Nejsvětější Trojici.

Sraz bude odpoledne ve 14:45 u kaple Nejsv. Trojice na Nové Vsi (autobus č. 9 odjíždí ze zastávky divadlo ve 14:22). Zde putování zahájíme i zakončíme společnou modlitbou.

Odtud se vypravíme na vrch Vysoký Ostrý a okruhem zase zpět. Cestu dětem zpestří hry. Bude-li příležitost, můžeme si rozdělat oheň, myslete na to při přípravě svačiny. Délka trasy jsou asi 4 km.

Druh článku

Prohlášení českých a moravských biskupů v situaci ustupující pandemie nemoci COVID-19

Milé sestry, milí bratři v Kristu Ježíši,

díky Bohu se situace, která více než na půl roku zásadním způsobem ochromila běžný život naší společnosti, postupně, pomalu, ale nadějně vrací k normálu. Byla to pro nás všechny zkouška víry, důvěry v Pána, ale také příležitost k přehodnocení životních priorit, každodenní rutiny a obrovská šance využít všechny ty dary, které byly doposud skryty. Pro mnohé z nás to byla doba, kdy jsme si z lidského hlediska sáhli na dno, kdy onemocnělo a zemřelo nemálo našich blízkých a přátel.

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 16. 5. 2021

7. neděle velikonoční

*       Májové pobožnosti v měsíci květnu probíhají v našem kostele ve všední dny kromě středy a neděle po každé mši sv. Hovoříme o modlitbě růžence z pohledu sv. papeže Jana Pavla II. Srdečně zveme k účasti.

*       Od pondělí 17. 5. začne znovu výuka náboženství pondělních a úterních skupin. Pravidelná výuka čtvrteční skupiny, kterou vede P. Václav, již běží.

*       V pondělí 17. 5. se jako obvykle koná příprava na první svaté přijímání od 16:00 hod.

Příloha

Druh článku

Bohoslužba na poděkování dne 10. května 2021

V pondělí 10. května litoměřický biskup Jan Baxant, spolu s řadou koncelebrujících kněží, slavil bohoslužbu na poděkování za obdržená dobrodiní v životě otce Mirka Šimáčka, který slavil  sedmdesáté výročí narozenin a čtyřicátépáté výročí kněžského svěcení. Při této příležitosti zazpíval latinsky P. Pavel Jančík skladby Ave Maria a Panis angelicus. 

Všem, kteří slavnosti přispěli svou pomocí děkujeme. Na následujícím odkazu můžete shlédnout krátký záznam.

https://www.youtube.com/watch?v=BGTnO0ydmTw

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 9.5.2021

*      Májové pobožnosti v měsíci květnu probíhají v našem kostele ve všední dny kromě středy a neděle po každé mši sv. Srdečně zveme k účasti.

*      V pondělí 10. května bude večerní mše sv. v 18:00 hod. slavena na poděkování za 70 let života a 45 let kněžské služby P. Mirka Šimáčka. Hlavním celbrantem bude Mons. Jan Baxant, litoměřický biskup. Všichni jsou zváni ke společnému poděkování za prošlou cestu.

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 2.5.2021

5. neděle velikonoční

 

*      Májové pobožnosti v měsíci květnu budou v našem kostele probíhat ve všední dny kromě středy a neděle po každé mši sv. Srdečně zveme k účasti.

*      Pátek 7. 5. je prvním pátkem v měsíci květnu. Možnost přijetí svátosti smíření a sv. přijímání s přislíbeními prvních pátků, po mši sv. eucharistická adorace.

Druh článku

Růžencový maraton

Papež František si přeje uskutečnit v letošním měsíci květnu iniciativu modlitebního růžencového maratonu z různých mariánských poutních míst. Na každý den vybral úmysl související s pandémii koronaviru. Tyto úmysly jsou uvedeny níže a také v příloze na straně 2. My zde v Ústí nad Labem poutní míst nemáme, ale myslím, že se můžeme připojit každý z nás soukromě, nebo v rodinném společenství. A klidně můžeme také připojit aktuální prosbu - za zachování právní definice manželství jako společenství muže a ženy.

Modlitební úmysly Svatého otce na jednotlivé dny v měsíci květnu

Druh článku